Tisztítsuk meg a húst, vágjuk darabokra, majd keverjük össze a borral, a felaprított zsályával, a babérlevéllel, sóval és borssal. Hagyjuk 3-4 órát pácolódni.
A húst a f
A tintahalat megtisztítjuk, felvágjuk, megszórjuk sóval és egy ideig állni hagyjuk.
A paradicsomot leforrázzuk, lehúzzuk a héját és felkockázzuk.
Egy kevés olajon sütni
A rizst kiválogatjuk és megmossuk, és szűrőn hadjuk lecsepegni. A hagymát apróra felvágjuk, és zsíron vagy vajon barnára pirítjuk. Félrehúzzuk, hagyjuk kicsit hűlni, hogy
Halakat sós vízben puhára főzzük, húsukat leszedjük és megdaráljuk. 2 tojást vajjal kikeverünk, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, sót, borsot, és a halat. Rudakat formálu
A rizst a majd nem kész pörkölttel együtt egy tűzálló tálba tesszük.
Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, megsózzuk,
A rizst kiválogatjuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A pörköltet egy tűzálló üvegtálba tesszük a rizzsel együtt. Ezután paradicsomot darabolunk hozzá, és felszeletelt zöldp
A fokhagymát összezúzzuk, majd beleszórjuk a borsot, a majoránnát, a köménymagot, és meglocsoljuk az olajjal. Az egészet alaposan összekeverjük. A hús legvastagabb részén
Hat vékony phyllólapot teszünk egymásra úgy, hogy mindegyik lapot megkenjük olvasztott vajjal. Összekeverjük a darált mandulát morzsával, cukorral, őrölt szegfűszeggel,
Ugrás a lap tetejére >>