Egy tűzálló tálat kivajazunk, egyenként belefektetjük a réteslapokat, mindegyiket megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk mandulával, a legfelső kivételé
25 dkg lisztből, a tojássárgájából, olajból, sóból és meleg vízből rétestésztát készítünk, amelyet kb. fél órán át pihentetünk. A pihentetés útá
Vágjuk apróra a szalonnát, és süssük zsírjára. Szedjük ki a megsült szalonnakockákat, és a zsírjában pirítsuk meg a hagymát. Ezután szórjuk rá a felsze
Apróra vágott hagymát egy kis zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és összekeverjük. Hozzátesszük a felkockázott húst, sózzuk, és egy kissé átsüt
A halat alaposan megmossuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk és levágjuk a fejét. Jól lecsöpögtetjük, majd olívaolajon néhány perc alatt kissé megpirítjuk.
Az o
A padlizsánokat megtisztítjuk, felszeleteljük és sós vízbe tesszük, amiben állni hagyjuk.
Ezután lecsöpögtetjük, rákanalazzuk a kolbászt, kettesével össz
Eredetileg savanyított juhtej, de úgy is készíthetjük, hogy tehéntejet és aludttejet kevergetve fele mennyiségűre befőzzük, továbbkeverve hozzáadjuk a kukori
A felkockázott húsra egy kanál fűszerkeveréket szórunk, majd kevés vízben puhára pároljuk. A rizshez egy kanál garam masalát teszünk, majd ezt is készre fő
Ugrás a lap tetejére >>