A karfiolt jól megmossuk és rózsáira szedjük. Sós és kissé olajos vízben megpároljuk, leszűrjük, a levét pedig eltesszük.
A felaprított vöröshagymát ü
Távolítsuk el a karfiol kemény torzsáját. Karfiolt tegyük forró sós vízbe. Hagyjuk forrni kb. 25 percig. Tálaljuk citromos olajjal és szurokfűvel megszórva.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, borsot, paprikát, szerecsendiót, köményt és ánizst. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy csomómentes tésztát kapjunk,
Sós vízben puhára főzzük a feldarabolt karfiolt. Leszűrjük, néhányat elrakunk, a többit összenyomkodjuk.
A tojást felverjük, sóval meghintjük, tejjel fel�
Lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, darált mandulát, tojássárgáját, és sima tésztává gyúrjuk. Fél órát pihentetjük, kinyújtjuk, és egyen
Pudingot elkeverjük 3 ek. tejjel, és 10 percig állni hagyjuk. Maradék tejet felforraljuk a cukorral, beleöntjük a pudingport, és pár percig főzzük, majd kihűtj
Csokoládét sütőben megpuhítjuk, és egyharmadát egy ostyalapra kenjük. Körberakjuk magozott datolyával, megszórjuk darált mandulával, rátesszük a csokolád�
Répát vékony, hosszú csíkokra vágjuk, majd puhára főzzük, és leszűrjük. Gyömbérrel, ecettel, olajjal és petrezselyemmel vegyítjük, majd hagyjuk állni.
Ugrás a lap tetejére >>