Tojásból, lisztből és fél pohárnyi vízből galuskát készítünk. Forró, sós vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Leszűrjük, felmelegített zsírra tesszük, r
Lisztből a tojásokkal, kevés sóval és vízzel közepes keménységű tésztát gyúrunk, és két vékony lapot nyújtunk belőle. Kiskanállal joghurthalmokat rakun
Perzseljük meg a kacsát. Vágjuk fel darabokra, majd sózzuk és borsozzuk. Vajban pirítsuk meg a hagymát és a pulykát. Adjuk hozzá a lehéjazott és átpasszíroz
Aprólékot a karikára vágott hagymával, reszelt zellerrel, répával, szegfűborssal, feketeborssal, szegfűszeggel, sóval és annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára
Kacsa nyakát, szárnyát levágjuk. Zsiradék felében megfuttatjuk a hagymát és a zöldséget, rátesszük a kacsaaprólékot, fél liter vizet, és puhára főzzük.
Kacsát belül megsózzuk, és egy pohár vizet öntve alá, saját zsírjában, fedő alatt félpuhára pároljuk. Tűzálló tálat kikenünk a kacsából kisült zsira
Főzzük a kagylót sós vízben 20 percig. A zártalak dobjuk el, a többi tegyük kikent tűzálló tálba. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. Vágjuk kockára a ha
Az összevágott hagymákat és a zúzott fokhagymát futtassuk meg az olívaolajon, majd dolgozzuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, a bort, a sűrített paradics
Ugrás a lap tetejére >>