» 10 dkg puha vaj » 1 bögre cukor » 2 tojás » negyed teáskanál ?rölt fahéj » negyed teáskanál ?rölt kardamom » 25 dkg sovány túró » fél bögre kockázott citromhéj » fél bögre kockázott narancshéj » 1 csomag rumos mazsola » 3 bögre liszt » 1 teáskanál süt?por » vaj és zsemlemorzsa a formához » porcukor a meghintéshez
A formát kivajazzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. A süt?t el?melegítjük 175 °C-ra. A cukrot, a vajat és a tojásokat habosra verjük fel. Hozzá adjuk az ?rölt f?szereket, a citromhéjat, a narancshéjat, a mazsolát és a túrót. A liszthez süt?port keverünk és a masszához adagoljuk. A tésztát egy 2 literes kuglóf formába öntjük, a süt?ben pedig 50 percig sütjük. Melegen borítjuk ki és szórjuk meg ízlés szerint porcukorral.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom