A tésztához a
lisztet 1
tojással, a zsiradékkal és az olajjal összegyúrjuk, majd beledolgozzuk a vizet is. 1 órára hűtőbe tesszük, majd vékonyra kinyújtjuk, 8 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki belőle. A maradék
tojást felverjük, majd a köröket bekenjük vele. Megtöltjük a töltelékkel, félbehajtjuk, és lenyomkodjuk. Forró olajban megsütjük.
Töltelék készítése: a
hagymát és a
fokhagymát felaprítjuk, majd a zsiradékban megpároljuk. A zöld
paprikát felkockázzuk, majd a
hagymához adjuk. Beletesszük a húst, majd ha kifehéredett, felengedjük a levessel, beleszórjuk a mazsolát és megfőzzük. Sózzuk, fűszerezzük, majd a
liszt és a
víz keverékével besűrítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>