Vajban megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a rizst, megpirítjuk, felengedjük vízzel, sóval, borssal, fűszerezzük kaporral és petrezselyemzölddel, és puhára főzzük. Az ikrát
Alapja a tejszínnel, tejföllel elkevert csípős mustár és a hozzáöntött kvász. Ebbe kerül a reszelt uborka, hagyma és a fűszerek. Tehetünk bele apróra vágott nyelvet, sonk
A tojásokat a vajjal és a cukorral kikeverjük. Beleszórjuk a lisztet, majd simára keverjük.
Az almát meghámozzuk, és felszeleteljük, majd egy kikent tűzálló tálba rende
Halat egy pohár sós, borsos, citromos vízben 10 percig főzzük, és miután kihűlt apróra vágjuk. Összekeverjük a kockára vágott almával, céklával, uborkával, és az összevág
A puhára főzött szívet ledaráljuk és aprított hagymával lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Kelt tésztát készítünk és gömbölyű formával kiszúrjuk, majd megtöltve zsírban kisüt
A felaprított céklát, zellert, hagymát és sárgarépát zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét és felengedjük 1,5 liter csontlével. Ízlés szerint fűszerezzük, maj
Tisztított zöldségeket a csonttal együtt vízben puhára főzzük. Ha a zöldség megpuhult, a csontot kidobjuk, hozzáadjuk a bort és a fűszereket, és 10 percig főzzük. Tejszín
A lisztet összemorzsoljuk a vajjal és a sóval, majd összedolgozzuk a tejföllel. Ha már elválik az edény falától, cipót formázunk belőle, majd hűtőbe tesszük, és 3 órát á
Ugrás a lap tetejére >>