12 dkg cukrot 2 tojással, 12 dkg vajjal és 25 dkg liszttel, 1/2 csomag süt?por hozzáadásával jól összedolgozunk (jól nyújtható legyen a tészta). E tészta kétharmad részé
A vesét egy órán keresztül forró vízben áztatjuk, majd felcsíkozzuk. A felszeletelt hagymát olajon megpirítjuk, majd felöntjük az egy liter vízben feloldott húsleveskocká
A hagymát felaprítjuk, a húst felkockázzuk, majd a zsíron megpirítjuk ?ket. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és megpároljuk. Amikor a h?s félig puha, vizet öntünk hozzá, és
Túrót egy vászonkend?t át jól kinyomkodjuk, összekeverjük a tejszínnel, ezt ismét vászonkend?be rakjuk, és felakasztva egy éjszakára száradni hagyjuk. Hozzáadjuk a vajjal
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk. Korongokba 1-1 kanál tölteléket teszünk, félbehajtjuk, és lobogó vízben addig f?zzük, míg a víz
Éleszt?t langyos, kissé cukros vízben felfuttatjuk, majd a hozzávalókból jól kidolgozott tésztát készítünk úgy, hogy a vajat olvasztva és a tejet langyosan adjuk hozzá. K
Megpároljuk vajban a gombát és a hagymát, f?szerezzük és addig keverjük, míg meg nem pirul. Beletesszük a tejfölt, a pogácsaszaggatóba kiszúrt pirogba töltjük, félbehajtj
Filézett halat csíkokra vágjuk, vajban átsütjük. Vajban megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk az összetört sült halat, kemény tojást, tejfölt és f?szereket. Ezt a pirogba töl
Ugrás a lap tetejére >>