Fogjunk egy edényt, és tegyük fel főni sós vízben a borsót. Közben egy serpenyőben olvasszunk fel egy evőkanál vajat, és tegyük bele a megpucolt, szeletekre vágott gombát
Forraljunk vizet egy lábosban, és tegyük bele a velőt. Forraljuk pár percig, majd vegyük ki, és csöpögtessük le, tisztítsuk meg. Fogjunk egy serpenyőt, olvasszunk fel ben
Elkészítjük a paprikás burgonyát.
A lisztet összegyúrjuk a tojással és a sajttal, galuskákat szaggatunk belőle, majd sós vízben kifőzzük.
A paprikás burgonyához tálal
Tisztítsuk meg az őzcombot. Vágjuk csíkokra a szalonnát, és forgassuk meg a pirospaprikában és a reszelt narabcshéjban. Tűzdeljük meg ezzel a combot. Tegyük az egészet eg
A töltelék:
A spenótleveleket megmossuk, hagyjuk hogy leperegjen róla a víz... Az olajat kis lábasba öntjük, alacsony tűzön felmelegítjük... feldarabolunk 1 nagy póréhag
A kenyeret meleg vízbe áztatjuk. A halat nagyobb darabokra vágjuk. A kenyeret kinyomkodjuk, és a hallal összeturmixoljuk. A rákot leöblítjük, és durvára vágjuk. A kagylót
A romanescot megtisztítjuk és rózsákra szedjük. A sárgarépát megpucoljuk és kockára vágjuk. A póréhagymát vékony csíkokra szeleltetjük. Az olajat felhevítjük, és a zöldsé
A forró olajon megpirítjuk a felaprózott hagymát, majd hozzáadjuk a spenótot, és kb. negyed órát pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval ízesítjük, majd egy kivaja
Ugrás a lap tetejére >>