Főzzük meg a tésztát sós vízben. Kockázzuk fel a padlizsánt. Sózzuk meg őket, és tegyük itatóspapírra. Reszeljük le a megpucolt fokhagymákat, és pirítsuk meg olajon egy s
Fogjunk egy tálat, és keverjük össze benne a fűszereket, valamint a finomra vágott fokhagymát. Dörzsöljük ezt jól bele a megtisztított bárányhúsba, amit ezután 2 napig ál
2 ek. földimogyorót durvára vágunk, a maradékot finomra daráltjuk. A húst leöblítjük, és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. Az olajat felhevítjük,
Szeleteljük fel a francia kenyeret, pirítsuk meg mindkét oldalát. Vágjuk fel a paradicsomokat kicsi kockákra, a fokhagymát törővel törjük össze, majd adjuk hozzá a felvag
Áztassuk be egy napra a csicseriborsót. Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon egy serpenyőben megpároljuk. Tegyük bele a lecsöpögtetett csicse
A csirkét megtisztítjuk, majd hosszában elfelezzük, kissé kikloffoljuk. A paprikát felaprítjuk, majd hozzáadjuk a rozmaringot, zsályát, sót, citromlevet és olajat. Ezzel
A csirkét alaposan megtisztítjuk, lebőrözzük és feldaraboljuk. Megszórjuk liszttel és egy edénybe tesszük. Keverjük hozzá a paradicsomszószt, az aszalt paradicsomot, a bo
Megfőzzük a tésztát, közben rántást készítünk lisztből és a vaj feléből, ehhez adjuk a tojás sárgákat és a tejet, majd megfűszerezzük. A sajtot két felé osztjuk a felét a
Ugrás a lap tetejére >>