Forraljunk vizet egy lábosban, és tegyük bele a vel?t. Forraljuk pár percig, majd vegyük ki, és csöpögtessük le, tisztítsuk meg. Fogjunk egy serpeny?t, olvasszunk fel benne 2 dkg
vajat, és pitítsuk benne 10 percig a vel?t. 10 perc elteltével vegyük ki a vel?t, és tegyük bele a májat. Pirítsuk, majd
sózzuk meg. Fogjuk a hurkapálcákat, és ráhuzzuk a hozzávalókat. Készítsünk egy edénybe
tejmártást a
tejb?l, a maradék
vajból és a
lisztb?l. Mikor már kész, vegyük le a t?zr?l, és tegyük még bele a
sót, a reszelt
sajtot és a
tojás sárgáját. Keverjük jól össze, és forgassuk meg ebben a nyársakat. Tegyük ?ket egy tálra, hagyjuk hogy megszilárduljon kicsit a mártás rajtuk. Ezután a felvert
tojásfehérjében, majd zsemlemorzsában forgatjuk meg a nyársakat. Végül süssük ki ?ket forró olajban. 35 perc alatt elkészíthet?.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>