A töltelék:
A
spenótleveleket megmossuk, hagyjuk hogy l
eperegjen róla a
víz... Az olajat kis lábasba öntjük, alacsony tűzön felmelegítjük... feldarabolunk 1 nagy póré
hagymát vagy 2 kicsit. Hozzáadjuk az olajhoz, nagy lángra tesszük. füstölt tarját szintén felkockázzuk és azt is hozzárakjuk a többihez... hagyjuk 1-2 percet puhulni a
hagymát, majd belerakjuk a
spenótleveleket. hagyjuk kicsit hogy a
spenótlevél teljesen megfőljön.. ez kb. 1/2-1 perc... az így elkészült tölteléket levesszük a tűzről és beleteszünk egy doboz ricottát, amit teljesen elkeverünk benne. kész a töltelék. Ezt félrerakjuk
A
paradicsomszósz:
a
paradicsomokat megmossuk, szárát kivesszük és feldaraboljuk kb. 8 darabra. ezt összeturmixoljuk a
paradicsomszósszal... Turmixolás közben ízesítjük (
só,
bors,
oregánó,
bazsalikom) ezt is félrerakjuk...
Most jön a tészta.
a tésztát megtöltjük a töltelékkel. Fogunk egy edényt és az aljára öntjük a
paradicsomszószt, majd rá a tésztát, a tésztára ismét rá a
paradicsomszószt. ízlés szerint
sajtot lehet rászórni a te
tejére. 120 fokon a sütőben 15-20 percig sütjük... Jó étvágyat
Szerző:
dlabanc Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>