A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket.
A
sárgarépát meghámozzuk, finomra lereszeljük. Hozzákeverjük a
mogyorót, a mákot, a
citromlét és
citromhéjat. Fahéjjal,
szegfűszeggel ízesítjük.
Tálban összekeverjük a
lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, és egy csipet
sót. Egy másik tálban felverjük habosra a
tojást a
cukorral, beletesszük az olajat és az írót, majd a répás keveréket, aztán a
liszteset. Habverővel, fakanállal addig keverjük, amíg az összes hozzávaló nedves nem lesz.
Betesszük kb. 20-25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket. Megszórjuk őket vékonyan por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>