Tegyünk fel egy edényben 1 liter vizet forrni a babérlevéllel, a borssal és a citromkarikával. Ebben f?zzük a halat, míg meg nem puhul, majd kiszedjük, és feldaraboljuk.
A halból kiáztatjuk a sót, a vizet többször lecseréljük. Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát, és olajat forrósítunk egy serpeny?ben, majd megfonnyasztjuk benne a hagymá
A halat 4 darabra vágjuk és meghintjük sóval, bazsalikommal, tárkonnyal. Majd forró olajban 1 percig sütjük, ezután tepsibe tesszük.
A juhtúrót összedolgozzuk a tojással
A leszemezett sz?l?t megtisztítjuk, ketté vágjuk és kimagozzuk. A halat keresztben felcsíkozzuk, megszórjuk sóval és borssal, majd felgöngyöljük, amit átkötünk, mert így
A piri-piri mártást, a fokhagymát, a citromlevet és a repceolajat összekeverjük, és f?szerezzük. A halszeletek mindkét oldalát ezzel a páccal megkenjük, és 30 percig hagy
A süt?t 230 fokra melegítjük. A piri-piri mártást, a fokhagymát, a citromlevet és a repceolajat összekeverjük, és f?szerezzük. A halszeletek mindkét oldalát ezzel a pácca
A sügért tegyük az alufóliára, borítsuk be a zöldcitromszeletekkel. Tegyük rá a paradicsomot, szórjuk meg zöld f?szerekkel, sóval, és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal
Keverjük össze a vajat a zöld f?szerekkel. Olajon süssük meg a sügérszeleteket. Egy kis lábosban melegítsük fel a vizet, és keverjük bele apránként a f?szeres vajat.
A
Ugrás a lap tetejére >>