Tengeri óriás laposhal pergamentbe csomagolva receptHány személyre: 4 személyre
» 4 szelet(18 dkg) tengeri óriás laposhalfilé(vagy
» pompano, sügér, kékhal, vörös sügér), leöblítve
» és megszárítva
» 1-2 kiskanál üveges piri-piri vagy más
» csípős
paprika-mártás
» 2 gerezd
fokhagyma, zúzva
» 2 kiskanál friss
citromlé
» 0,5 dl
repceolaj» tengeri
só és frissen őrölt fekete
bors, ízlés szerint
» papayás-zöld
citromos salsa, a tálaláshoz
A sütőt 230 fokra melegítjük. A piri-piri mártást, a
fokhagymát, a
citromlevet és a
repceolajat összekeverjük, és fűszerezzük. A halszeletek mindkét oldalát ezzel a páccal megkenjük, és 30 percig hagyjuk állni. A pácolt halakat 40 cm-es pergamennégyzetbe csomagoljuk, és az előmelegített sütőben 14-16 percig sütjük. A halat a salsával tálaljuk.
Mártás:
2 gerezd
fokhagyma, zúzva, 5 dkg vörös
hagyma, finomra aprítva, 1 friss jalapeno
paprika, szára és magja eltávolítva finomra aprítva, 3 dkg
koriander, finomra aprítva, 45 dkg felaprított, friss papaya, 1 zöld
citrom leve, és még egy kicsi ízlés szerint,
só és
bors.
Az hozzávalókat összekeverjük, fűszerezzük, és állni hagyjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>