A rebarbaraszárakat levágjuk, megmossuk, 1 cm-es darabokra vágjuk, és lobogó forró
vízben 1 percig blansírozzuk. Lesz?rjük, a f?z?vizet kiöntjük.
A
fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A csilit megmossuk, megtisztítjuk, karikára vágjuk. A dióbelet durvára vágjuk, serpeny?ben zsiradék nélkül megpirítjuk. A lesz?rt rebarbarát a dióval, a
fokhagymával,
sóval,
cukorral, a kandillával és a mazsolával lábosba tesszük. Felöntjük a borral/
almalével, felforraljuk, majd fed? alatt puhára f?zzük.
A fodor
mentát leöblítjük, leszárítjuk. A leveleiket lecsipkedjük, durvára vágjuk. A lábosról levesszük a fed?t. A
chutney állaga olyan legyen, mint a friss dzsemé. Hozzákeverjük a
mentalevelet, majd a
chutney-t forró
vízzel kimosott bef?ttesüvegekbe töltjük, és lezárjuk ?ket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>