Aranyszínű paprikák cukkinis peperonatával receptHány személyre: 4 személyre
» 4 db sárga színű
paprika» 2 ek.
olívaolaj, plusz a kikenéshez
»
só és frissen őrölt
bors» p
eperonatához:
» 4 ek.
olívaolaj» 1 fej apróra vágott vörös
hagyma» 2 gerezd
fokhagyma zúzva
» fél tk. szárított
chilipehely
» 300 g bébi
cukkini, szeletelve
» 4 kis papradicsom, félbevágva
» 1 ek. finomra vágott, friss
oregánó» 2 ek. vörösbor
ecet» 1 ek.
kapribogyó, leöblítve, lecsöpögtetve
» 1 ek. mag nélküli fekete olajbogyó, apróra vágva
Vágjuk le a
paprikák te
tejét, és tegyük félre, majd dobjuk a
paprikákat egy pillanatra forró
vízbe. A belsejüket kenjük be olajjal és fűszerezzük. állítsuk őket olajjal kikent tepsibe, és a te
tejüket, majd süssük 12-15 percig.
A pepronatához melegítsük fel az olajat, tegyük bele a
hagymát, és alacsony hőfokon süssük 5 percig. Adjuk hozzá a
fokhagymát és a
chilipelyhet, és főzzük 2 percig. Tegyük bele a
cukkinit, és süssük 1 percig. Adjuk hozzá a
paradicsomot, fűszerezzük, majd lefedve főzzük 8-10 percig.
Vegyük le a fedőt, és tegyük bele az
oregánó felét. keverjük össze, és öntsük bele az
ecetet, adjuk hozzá a
kapribogyót és az olajbogyót. Ízesítsük, majd töltsük meg a
paprikákat. Tegyük vissza a sütőbe, és süssük még 15 percig. Szórjuk meg a maradék
oregánóval, helyezzük rá a levágott te
tejüket, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 50-55 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>