a 
burgonyát megfőzzük, és megpucoljuk, majd kihűlés után 
burgonyanyomón átnyomjuk. A 
lisztet, a búzadarát, a 
sót és a 
tojássárgáját összegyúrjuk, és beledolgozzuk a 
burgonyát is. Sima tésztává gyúrjuk. A tésztából ujjnyi vastagságú hengereket formálunk és 2 cm-es darabokra vágjuk.  A 
paradicsom héját bevágjuk, leforrázzuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és apró kockára vágjuk. A 
hagymát és a 
fokhagymát finomra vágjuk és felhevített olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a 
paradicsomot, és 10 percig pároljuk. 
sóval, 
borssal és 
rozmaringgal ízesítjük. A tésztát 
sós 
vízben kifőzzük. A 
bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk. A tésztát leszűrjük és a mártással leöntve tálaljuk. 
bazsalikommal megszórjuk.
Elkészítési idő: 50 perc.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>