A sütőt melegítsük elő 120 °C- ra. Letapadásgátló spray- vel fújjunk be egy 33 x 23x 5 cm- es sütőformát.
Szórjuk bele egy nagy tálba a perecet, a zabpely
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. Egy 33x 23x 5 cm- es sütőformát kenjünk ki. Keverjünk össze két bögre lisztet, 1/2 bögre porcukrot, 1/4 teáskanál sót
Gyúrjuk sima tésztává a lisztet, a sót, a túrót és 70 g vajat. Nyújtsuk ki, és helyezzük egy zsírral kikent tortaformába. Tegyük 30 percre hűvös helyre.
A narancsot alaposan megmossuk, sárga héját levágjuk, levét kicsavarjuk. A cukrot, narancshéjat és a vaníliarudat belekeverjük a borba, majd lefedve 30 percig la
Facsarjuk ki a citromot és a narancsot. Forraljunk fel 100 ml vizet a borral, a csillagánizzsal, a fahéjjal, a vaníliavelővel, a cukorral, a narancs- és citromléve
A körtéket meghámozzuk, meglocsoljuk a citromlével. A vajban megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a bort, vanillincukrot, szegfűszeget, fahéjat, és pár percig össz
Fogjunk egy lábost, és tegyük bele a meggyet a levével, a vörösbort és kb. 9 dl vizet, majd kezdjük el közepes lángon főzni. Adjunk hozzá cukrot, az egy citro
Az almadarabokat egy zárható zacskóban jól rázzuk össze a citromlével. Az almasűrítményt, a majonézt és a tejfölt egy közepes méretű tálban jól keverjü
Ugrás a lap tetejére >>