A lisztből, a hideg vajból, a sóból és a 2 ek. hideg vízből lágy tésztát gyúrunk, majd hűtőben pihentetjük megközelítőleg fél órát. Amikor ez megtört
Fogunk egy lábost, beletesszük a mézet és a cukrot, majd felforraljuk. Ezt ráöntjük a lisztre, majd hozzákeverjük a tojást, a fahéjat, a sáfrányt és a szód
1 ek. élesztőt fél csésze langyos vízzel és negyed csésze tejjel összekeverünk a tésztához. Amikor feljött az élesztő, 270 g lisztet hozzákeverünk, hozzá
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. a tojásokat üssük fel, majd keverjük bele a lisztet, a sütőport, a paprikát, a szardellát, a felvágott olajbogyót, az ol
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük, majd hozzáadjuk a paradicsomos halat levével együtt, a felvert tojást, és a fűszerekkel ízesítjük. Legutoljára
A ricottát, a mentát és a petrezselymet tegyük egy tálba, villával keverjük krémesre, majd sózzuk és borsozzuk meg.
Egy másik tálba tegyük bele a paradicsom
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, süssük meg benne a fokhagymát és a szárított paradicsomot 3-4 perc alatt. Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot és 10 p
A bőrétől megszabadított csirkehúst és a borjúhúst kétszer ledaráljuk. Eközben elkészítjük a lisztpépet. Annyi vizet öntünk egy edénybe amennyi 2 dkg li
Ugrás a lap tetejére >>