A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tejet, a tojást, az összepréselt fokhagymát, majd sózzuk, borsoz
Külön felteszzük párolódni a megtisztított gombát, rizst és borsót. 3 tojást szétválasztunk. A fehérjékből kemény habot verünk, a sárgákhoz hozzáadjuk
A tejhez keverünk egy deci vizet, a vaníliás cukrot, sózzuk, majd felforraljuk. Ebben megfőzzük a tésztát, majd vajon átforgatjuk, és egy jénaiba tesszük. Íg
Egynegyed rész lisztet összegyúrunk az élesztővel, és hagyjuk megkelni. A maradék liszthez hozzáadjuk a vajat a cukrot és a tojássárgáját, majd sóval és ci
Elkészítjük az édes palacsintákat.
Az áttört túrót cukorral, mazsolával, tejföllel, reszelt citromhéjjal elkeverjük és megtöltjük vele a palacsintákat.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sütőporral és a tejföllel. Hozzádjuk a réteslisztet és a citrom reszelt héját. Végül beleforgatjuk a tojás habj
A tésztát főzzük ki sós vízben.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pároljuk benne puhára a fokhagymát és a hagymát 5 perc alatt. Öntsük hozzá
Tészta:
400 g sima liszt
4 nagy tojás
Tegyük a lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a tojásokat a csilit és a kakukkfüvet, villáv
Ugrás a lap tetejére >>