» 4 tojás » 250 g cukor » 1/2 teáskanál reszelt szerecsendió » 1 teáskanál ?rölt szegf?szeg » 1 citrom lereszelt héja » 4 csepp keser?mandula-olaj » 1 ev?kanál rum » 250 g vagdalt mandula » 250 g bels? héjával ?rölt mandula » 250 g kockákra vágott kandírozott citrom » ostyák » A díszítéshez: » 25 g kókuszzsír » 20 g porcukor » 30 g kakaó » félbevágott, kandírozott cseresznye » félbevágott, tisztított mandula
Els? lépésként állítsuk be a süt?t 10 fokra. Tegyük egy tálba a tojást és a vajat, majd keverjük jó habosra. Adagoljuk hozzá a mandulát, f?szereket és a kandírozott citromot. A tésztát kenjük 1 cm vastagon az ostyára és süssük körülbelül egy órát. Közben olvasszuk fel a kókuszvajat, adjuk hozzá a porcukrot és a kakaót. Ha nem elég folyékony adhatunk hozzá még egy kevés forró vizet. Kenjük meg a mázzal a süteményeket és díszítsük cseresznyével és mandulával.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom