» 4 tojás » 250 g cukor » 1/2 teáskanál reszelt szerecsendió » 1 teáskanál őrölt szegfűszeg » 1 citrom lereszelt héja » 4 csepp keserűmandula-olaj » 1 evőkanál rum » 250 g vagdalt mandula » 250 g belső héjával őrölt mandula » 250 g kockákra vágott kandírozott citrom » ostyák » A díszítéshez: » 25 g kókuszzsír » 20 g porcukor » 30 g kakaó » félbevágott, kandírozott cseresznye » félbevágott, tisztított mandula
Első lépésként állítsuk be a sütőt 10 fokra. Tegyük egy tálba a tojást és a vajat, majd keverjük jó habosra. Adagoljuk hozzá a mandulát, fűszereket és a kandírozott citromot. A tésztát kenjük 1 cm vastagon az ostyára és süssük körülbelül egy órát. Közben olvasszuk fel a kókuszvajat, adjuk hozzá a porcukrot és a kakaót. Ha nem elég folyékony adhatunk hozzá még egy kevés forró vizet. Kenjük meg a mázzal a süteményeket és díszítsük cseresznyével és mandulával.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom