A húst a zöldségekkel együtt sós vízben megfőzzük. Feldaraboljuk a húst és félretesszük. Rántást készítünk 8 dkg lisztből és 5 dkg vajból, ehhez kever
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön. Adjuk hozzá a vajat, majd
süssük meg benne a hagymát üvegesre. Sózzuk, borsozzuk.
vegyük le a tűzet alacsony foko
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön. Adjuk hozzá a vajat, majd
süssük meg benne a hagymát üvegesre. Sózzuk, borsozzuk.
vegyük le a tűzet alacsony foko
A liszthez morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, a fűszereket, citromhéjat és a sót. Kis adagokban hozzágyúrjuk a megolvasztott vaj
A szilvát, a mazsolát, az almát és a diót ledaráljuk, majd hozzákeverjük a cukrot, a rumot, a narancs reszelt héját és a zsemlemorzsát. Ezzel megtöltjük a m
Kevés tejet megmelegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kis lisztet adunk hozzá, és megkelesztjük. A vajat kikeverjük a cukorral és a tojássárgájával, sóval
A liszt egyharmadát egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a langyos tejet, az élesztőt és kevés sót. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd pihentetjük. Eközbe
Fogunk egy tálat, beletesszük a túrót, majd összetörjük, és hozzákeverjük a vajat, a tejfölt, a mazsolát, a tojássárgájákat, a cukrokat és a citromhéjat
Ugrás a lap tetejére >>