A
fokhagymát finomra vágjuk. a csilit félbevágjuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Mindkettőt összekeverjük a
mézzel, a sűrített
paradicsommal, a sake-val, a
szójaszósszal és a levessel. Egy edénybe tesszük, és felforraljuk. Ezután összeturmixoljuk, és hűlni hagyjuk. A
lisztet összekeverjük a
tojással,
sóval és egy kis meleg
vízzel, és összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 30 percig pihentetjük. A
gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A
csirkemellet kis kockára vágjuk. A pórét megmossuk,m megpucoljuk, és karikára vágjuk. Az olajat felhevítjük, a húst a
gombával, a póréval 5-8 percig pirítjuk.
sózzuk,
borsozzuk és
gyömbérrel fűszerezzük. Amikor kész, lecsepegtetjük, és félretesszük. A metélő
hagymát megmossuk, a tésztát tésztagéppel vékonyra nyújtjuk, és 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Mindegyik közepébe egy kis adag tölteléket helyezünk, és egy szál metélő
hagymával körbetekerjük. A csomagokat szűrőbetétbe helyezzük, és forrásban lévő
víz felett 15-20 percig gőzöljük. Kiemeljük a gőzből, egy tálra tesszük, majd a mártással meglocsolva tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>