A húst b?rös felével lefelé négy percig sütjük az olajban, félretesszük 4 kanál pecsenyezsírral, majd kitöröljük a serpeny?t. A zsiradék felét visszatesszük, megpirítjuk
Szedjük le a húsról a zsírt, majd rács alakban vagdaljuk be, borsozzuk meg. Olvasszuk meg a vajat, és pirítsuk meg benne a húst.
Adjuk hozzá a mogyoróhagymát, répát, cit
A kacsamell b?rét vagdossuk be, és dörzsöljük be sóval, borssal. A forró kacsazsíron megpirítjuk, aztán a vöröshagymával együtt t?zálló tálba tesszük. Ráöntjük a vörösbor
S?r?n bevagdaljuk a kacsamell b?rét, majd bedörzsöljük sóval, borssal. Megpirítjuk a felforrósított kacsazsíron körös- körül, azután t?zálló tálba tesszük a vöröshagymáva
A kacsamellfiléket mossuk meg, f?szerezzük be ízlés szerint, majd tegyük h?t?be és hagyjuk pihenni 1-2 órán keresztül. Ezután karamelizáljuk a cukor és ehhez adjuk hozzá
Elkészítése ugyan az, mint a libamell székelykáposztával receptnek, csak itt kacsamellet használunk.
A húst sóval, borssal ízesítjük. A vajat felhevítjük, majd a b?rös felével lefelé beletesszük a húst, lefedjük, és 25 percig sütjük. Utána a másik felét sütjük 10 percig.
Kacsamellet felcsíkozzuk.
Edénybe cukrot karamellizálunk, ráöntjük a bort, kicsit kés?bb a balzsamecetet, majd visszaforraljuk. Fahéjjal együtt is forraljuk egy darabig.
Ugrás a lap tetejére >>