Sűrűn bevagdaljuk a kacsamell bőrét, majd bedörzsöljük
sóval,
borssal. Megpirítjuk a felforrósított kacsa
zsíron körös- körül, azután tűzálló tálba tesszük a vörös
hagymával együtt. A vörösbort ráöntjük, lefedve előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük 220°C-on, közben egyszer- egyszer megöntözzük saját szaftjával. Ha megpuhult a hús, a fedőt levéve ropogósra sütjük a bőrét.
Meggyaluljuk a lila
káposztát, vagy nagyon vékony szálakra aprítjuk. Meg
sózzuk, majd néhány percnyi pihentetés után kinyomkodjuk, összetörjük. Megpároljuk az olajon kevergetve. Cukorral, köménnyel, őrölt
borssal ízesítjük, majd a ribizlivel összevegyítjük a tűzről levéve, és pikánsra ízesítjük egy csöppnyi bor
ecettel. Mákos nudlihoz a megtisztított
burgonyát megfőzzük, leszűrjük és összetörjük még melegen. Ha kihűlt, az egész
tojással, a
vaj felével, a darált mákkal és annyi
liszttel gyúrjuk össze, hogy rug
almas tésztát kapjunk. Kisodorjuk a hagyományos nudlihoz hasonlóan, és
sós, forrásban lévő
vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük, és megforgatjuk a maradék
vajon.
Felszeleteljük a ropogósra sült kacsamellet, a mákos nudlival és a ribizlis lila
káposztával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>