A kacsát vágjuk darabokra, vegyük ki a háját, és vágjuk apróra. A zsírját süssük ki. A zsírom pirítsuk meg a hús mindkét oldalát, és öntsük fel annyi
A kacsát jó előre befűszerezzük a sóval és borssal, majd pácolódni hagyjuk, amíg a mártást elkészítjük. Ehhez a cukrot a vízzel világos színűre karamel
Kacsamájat ujjnyi darabokra vágjuk. Tábla rakjuk, ráöntjük a bort, konyakot, kis tejszínt. Állni hagyjuk a hűtőbe.
Üreget vágunk a kacsamellbe, megsózzuk, b
Kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, és pár percig fonnyasztjuk. Hozzáadjuk az olívaolajon megpir
A húst kettévágjuk, majd mindkét oldalát megpirítjuk. Kiszedjük, és vékony szeletekre vágjuk. Az olajhoz hozzáadjuk a fűszereket, beletesszük a húst, és m
Csontozzuk ki a kacsát, főzzük meg a csontot kevés, ízesítetlen vízben, majd szűrjük át a levet. Daraboljuk fel a húst, forgassuk bele gyömbér, só és 1 ek.
Rácsmintásan vagdaljuk be a melleken lévő zsírt, majd dörzsöljünk bele némi sót. Egy tálban keverjük össze a pácléhozzávalóit, majd ezzel pácoljuk be a
A savanyúkáposztát folyó vízben jól átmossuk. Az üvegesre sütött, kockára vágott szalonnával, az egyik felkarikázott sárgarépával és egy babérlevéllel
Ugrás a lap tetejére >>