A kacsamellfiléket mossuk meg, fűszerezzük be ízlés szerint, majd tegyük hűtőbe és hagyjuk pihenni 1-2 órán keresztül. Ezután karamelizáljuk a
cukor és ehhez adjuk hozzá a vörös
káposztát, pirítsuk át és adjuk hozzá a vörös
káposztát,
sóval,
borssal és
babérlevéllel ízesítsük. A
káposztát addig pároljuk, amíg 3/4 részig párolt lesz, ezután adjuk hozzá a megtisztított és cikkekre felvágott
almát, a vörösbort és az áfonyadzsemet, ezután pároljuk készre és ízlés szerint még vörösbor
ecettel ízesítjük.
Hosszában szeleteljük fel a
burgonyát,
sózzuk meg és tarka
borssal fűszerezzük, majd kevés zsiradékon süssük meg mind a két oldalát szép aranysárgára. Le
sózás után a kacsát hirtelen süssük elő, forgatva, hogy mind a két oldala egyenlően legyen átsütve, ezután sütőben 190 fokon süssük tovább kb. 15 percig. Ezután frissel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>