Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és felszeleteljük. Annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a citromhéjat, és 30 percig főzzük. Utána turmixgépp
Árpát vagy hajdinát a vajban megpirítjuk, felengedjük 3 pohár forró vízzel, és puhára főzzük. Fogyasztható sülthöz. Szárított gombár is szokás belefőzni.
Főzzük az árpagyöngyöket puhára egy edényben (sós vízben). Mikor már megpuhultak tegyük őket leszűrve egy tálba. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a fűszereket (só, b
Árpakását sós vízben, hússal együtt puhára főzzük. Rántással berántjuk. Puha húst kockára vágjuk, és visszatesszük a levesbe. A levest a tojássárgájával és citromlével el
Távolítsuk el az articsóka kemény leveleit és bolyhait a külső levelekről. Tegyük egy tál vízbe az egyik citrom levét, hogy meg ne barnuljanak. Pároljuk meg a hagymát, ré
Mossuk meg a babot. Articsókát vágjuk kettőbe és dörzsöljük be citromlével. Forró olajban pároljuk meg a hagymát. Passzírozzuk át a paradicsomokat egy darálón és adjuk ho
Tisztítsuk meg az articsókákat, tegyük őket egy tálra, és locsoljuk meg a citrom levével. Fogjunk egy serpenyőt és pirítsuk meg benne a csíkokra szeletelt szalonnát, majd
Az articsókát tisztítsuk meg, majd sós-citromos lobogó vízben negyed óráig pároljuk. Ezután vegyük ki a szőrös belsejét és dörzsöljük be a citrommal.
A kenyérbelet süssü
Ugrás a lap tetejére >>