A süt?t 180°C-ra el?melegítjük. A muffinsüt? mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk ?ket.
A vaníliarudakat hosszában félbevágjuk, a magokat kikaparjuk bel?le. A
vajat a
cukorral habosra keverjük, a
tojásokat hozzáadjuk. Beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és egy csipet
sót.
Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a süt?port és a szódabikarbónát. A
tojásos masszát a
tejjel felváltva adjuk a
lisztes keverékhez. A megmosott, megszárított áfonyát óvatosan belekeverjük a tésztába.
A süt?forma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 25 percre a süt? középs?
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a süt?b?l, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kih?lni ?ket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>