A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseibe papírformákat teszünk, vagy be
lisztezzük, ki
vajazzuk őket.
A vaníliarudakat hosszában félbevágjuk, a magokat kikaparjuk belőle. A
vajat a
cukorral habosra keverjük, a
tojásokat hozzáadjuk. Beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és egy csipet
sót.
Egy tálban összekeverjük a
lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. A
tojásos masszát a
tejjel felváltva adjuk a
lisztes keverékhez. A megmosott, megszárított áfonyát óvatosan belekeverjük a tésztába.
A sütőforma mélyedéseit háromnegyedig töltjük tésztával. Betesszük kb. 25 percre a sütő középső
rácsára, és aranybarnára sütjük. Miután kivettük a sütőből, 5 percig állni hagyjuk, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>