A
paprikákat vágjuk két részre, magozzuk ki és öblítsük le.
A
cukkinit 5-6 centis darabokra vágjuk, a belsejét pedig kivájjuk. A
padlizsánt is nagy darabokra szeljük, a közepét bevágjuk és olajon fél óráig sütjük. Ezután könnyen ki is emelhetjük a belsejét.
A
paprikát és a
cukkinit forrásban lévő
vízben külön-külön pároljuk meg egy kicsit.
Egy összevágott
hagymát üvegesre párolunk az
olívaolajon, majd hozzádolgozzuk a főtt
rizst, a felkockázott
paradicsomot, egy szál kakukkfüvet és a
petrezselyem felét. Ízlés szerint
sóval és
borssal fűszerezzük, majd ezt a keveréket a
paprikákba kanalazzuk.
A másik összevágott
hagymát is megpároljuk az olajon és beledolgozzuk a
padlizsán belsejét, a zsemlemorzsát, az összetördelt
fokhagymát és a megmaradt kakukkfüvet.
sóval és
borssal fűszerezzük, majd a
padlizsánba kanalazzuk, a te
tejére
mozzarellát helyezünk.
A
cukkinit a darát hús,
tojás,
bazsalikom,
petrezselyemzöld keverékével töltsük meg.
A töltött zöldségeket rakjuk egy tűzálló tálba, locsoljuk meg egy kis
olívaolajjal és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>