Fél liter vizet kezdjünk el forralni és tegyük bele az összevágott vörös
hagymát, egy
mogyoróhagymát, a felkarikázott répát és egy fűszercsokrot. Öntsük bele a bort és fűszerezzük
sóval, valamint a szemes
borssal. Takarékon pároljuk háromnegyed órán át, majd adjuk hozzá a halfejeket és további 20 percig rotyogtassuk. Ezután egy szitán szűrjük le és jól nyomkodjuk át.
A megtisztított homárt vágjuk ketté és pirítsuk meg
vaj és
olívaolaj keverékében, majd engedjük fel az alaplével és főzzük magas fokozaton negyed órán át. Ezután tegyük bele a feldarabolt póré
hagymát és az összevágott, maradék
mogyoróhagymát, valamint a fűszercsokrot. Ízesítsük
sóval, valamint
borssal és negyed óráig pároljuk. Végül a kagylót, valamint a langusztát is dolgozzuk hozzá és néhány perc után tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>