A répát felcsíkozzuk, a
hagymát felaprózzuk, a
paprikát felkockázzuk. A
lencsét és a
rizst felöntjük 7,5 deci
vízzel, a
kurkumával, kardamommal, ánizzsal,
fahéjjal,
babérlevéllel ízesítjük, majd egy órán keresztül pároljuk. Ezután a babért, az ánizst és a kardamomot kivesszük, helyére a
citromlevet és az olajat tesszük. A
brokkolit és a répát megpároljuk, a
hagymákat felaprózzuk, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a párolt zöldségeket, a bor
sót, a
paprikát, a
koriandert és a garam masalát, majd az egészet alaposan elkeverjük. Ezután az egészet a
lencsés
rizshez keverjük. A szósz hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd a
saláta mellé kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>