Egy tálban összekeverjük az összeprésel
fokhagymát, a lereszelt
gyömbért, a felaprózott
hagymát és a fűszereket. Az egészet olajon néhány percig dinszteljük, majd ha kihűlt, belekeverjük a
joghurtot és a nyolc darabra vágott csirkét. Így egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap olajban elősütjük, majd hozzáadjuk a maradék marinádot. A
sáfrányt a felforrósított
tejbe áztatjuk, a
rizst pedig félkészre főzzük. Ezután a csirkére rakjuk a kardamommal, a babérlevelekkel és a
fahéjjal együtt. Felöntjük a
sáfrányos
tejjel és a húslevessel, majd lefedve 45-50 percig pároljuk. Ekkor tesszük bele a mazsolát és a
manduláta, majd újabb 10 perc után levesszük a tűzről, eloszlatjuk a tányérokban. Végül a te
tejére szórunk pirított
mandulát, mazsolát, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>