A
paradicsomot forró
vízbe tesszük, lehúzzuk a héját, kimagozzuk és felkockázzuk. Az
uborkát meghámozzuk, a
paprikát kimagozzuk és mindkettőt nagyobb darabokra vágjuk. Beletesszük őket egy nagyobb tálba és még hozzádolgozzuk a zúzott
fokhagymát, a zsemlemorzsát, az
ecetet, a
paradicsompürét és az
olívaolajat. Sóval és
borssal ízesítjük, az egészet pedig botmixerrel összekeverjük. Néhány órára ezt a keveréket hűtött helyre rakjuk.
A díszítést majd külön kínáljuk hozzá. A felkockázott kemény
tojást és
uborkát egy tálba rakjuk. Hozzákeverjük még a finomra vágott
hagymát, a felnegyedelt koktél
paradicsomot és a tökmagot.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>