A paradicsomokat leforrázzuk, így könnyebben megszabadíthatjuk a bőrétől, majd kockákra aprítjuk. 5 dkg vajban elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát,
A paradicsomokat leforrázzuk, így könnyebben eltávolíthatjuk a héjukat, majd apró kockákra daraboljuk. A hagymát, a gombát, fokhagymát is feldaraboljuk és eze
Sós, petrezselymes, köménymagos vízben főzzük meg a rákokat, majd az értékes rákhúst szabadítsuk meg az azt körülvevő páncéltól. Ezután készítsük el
Egyszerű rántást készítünk lisztből és 4 dkg vajból, majd felengedjük tejjel, és jól elkeverjük. Mi előtt hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojás sárgáj
Az újhagymát megmossuk és felkarikázzuk. A zellert és a sárgarépát meghámozzuk és apró kockára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a zöldségeket 3 perci
A mártáshoz a petrezselymet, a hagymát, a főtt tojássárgáját, a szardellapasztát, a fokhagymát, az egész tojást turmixgépben krémesre keverjük. Amíg a gé
Először zúzzuk össze a rákcsontokat, majd adjuk hozzá a vajat. Utána pirítsuk meg, tegyük hozzá a paprikát és engedjük fel kb. 5-6 dl vízzel. Ha már elégg
A hozzávalókat jó alaposan keverjük össze egy tálban, és már kész is az ízletes mártásunk. Fogyaszthatjuk pirítóssal, sajttal, kásákkal, húsételekkel, v
Ugrás a lap tetejére >>