Rákpogácsa rémoulade mártással receptHány személyre: kb. 3,5 dl készítéséhez, és 4 személyre
» 1 kiskanál finomra aprított
petrezselyem» 1 kiskanál reszelt vörös
hagyma» 2 nagy, főtt
tojás sárgája
» 1 kiskanál szardellapaszta
» 1 gerezd
fokhagyma, zúzva
» 1 nagy
tojás» 2,2 dl extra szűz
olívaolaj» 2 evőkanál
kapribogyó, leöblítve és megszárítva
» fél
citrom leve
» rákpogácsa:
» 20 dkg darabos tengerirákhús
» 10 dkg friss kenyérmorzsa
» 5 dkg új
hagyma, felkarikázva
» 1 evőkanál dijoni
mustár» fél kiskanál szárított
tárkony» negyed kiskanál szárított piros
paprikacső
» 1 nagy
tojás, felverve
» olaj, a sütéshez
A mártáshoz a petrezselymet, a
hagymát, a főtt
tojássárgáját, a szardellapasztát, a
fokhagymát, az egész
tojást turmixgépben krémesre keverjük. Amíg a gép forog lassan belecsorgatjuk az olajat. Addig keverjük, míg a
majonézhez hasonló állagú lesz. A
kapribogyót és a
citromlevet könnyedén beleforgatjuk, és tálalásig hűtve tartjuk.
A rákhúst, a kenyérmorzsát, a
hagymát, a
mustárt, a
tárkonyt, a kézzel összemorzsolt
paprikát és a
tojást összekeverjük, majd 8 pogácsát formálunk belőlük. Ezután 30 percre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak. Az olajat serpenyőbe öntjük, és a amikor forró a pogácsákat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, és ízlés szerint meg
sózzuk. Forrón kínáljuk.
A mártást a rákpogácsára csorgatva kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>