A fokhagymát és a hagymát megpucoljuk, a csilit megmossuk, és finomra vágjuk őket. Az olívaolajat felforrósítjuk, majd mindhármat megpároljuk.
A paradicsomok
A turmixgépbe tesszük a parajt, a fokhagymát, a fenyőmagot, a citromlevet és az olajat, és az egészet összeturmixoljuk. Áttesszük egy tálba, sózzuk, borsozzuk
Egy tálban forrósítsuk fel az olajat, majd időnként megkeverve pároljuk meg benne a paprikát (3-4 perc).
A csilipelyhet adjuk hozzá és további 1 percig párolj
Turmixoljuk össze a fenyőmagot, a fokhagymát, és őröljük darabosra. Adjuk hozzá a parmezánt, az olaj felét, és keverjük össze. Tegyük bele a bazsalikomlevel
Az almát hámozzuk meg, reszeljük le, és borral öntsük fel. A mustárt keverjük el a paprikalekvárral, és cukrozzuk meg. Főzzük fel, majd lehűtve tálaljuk.
A gyümölcsöket megmossuk, a meggyet kimagozzuk, a birset felaprítjuk, majd levüket áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet és a vizet, jól elkeverjük, majd felforrós
Az összevágott hagymát dolgozzuk össze az őrölt paprikával, a borral és az ecettel. Főzzük fel, tegyük bele a fűszercsokrot és 10 percig rotyogtassuk. Önts
Citrom levét kipréseljük, majd olívaolajjal, sóval és borssal egy tálba tesszük, és mixerrel összekeverjük.
Maradék olívaolajat felverjük a citromos-olajos
Ugrás a lap tetejére >>