» fél csokor újhagyma » 50 g zellergumó » 1 szál sárgarépa » 3 ek. napraforgóolaj » 2 tk. citromlé » 100 ml fehérbor » 300 ml hal- vagy tyúkhúsleves alaplé » 2 tk. étkezési keményítő » 75 ml tejszín » 50 g tengeri rákhús » 1 ek. apró kockára vágott szarvasgomba » só és bors
Az újhagymát megmossuk és felkarikázzuk. A zellert és a sárgarépát meghámozzuk és apró kockára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a zöldségeket 3 percig pároljuk.
Felöntjük az alaplével, hozzáöntjük a fehérbort és a citromlevet, és egyharmadára elfőzzük. Az ékezési keményítőt elkeverjük a tejszínben, majd a mártást besűrítjük vele.
A rákot megmossuk, és a gombával együtt a mártáshoz adjuk. Felforrósítjuk és sózzuk, borsozzuk.
Sült halak mellé kínáljuk.
Elkészítési idő: 20 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom