A babot a babérleveles vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, a babérlevelet kidobjuk. Eközben egy tálban összekeverjük az olívaolajat a mézzel, az ecettel
A sonkát felcsíkozzuk, a kolbászt felkockázzuk. A felaprózott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, és felöntjük a borral.
Egy tálban összekeverjük az ecetet, a fokhagymát, a chilit, a pirospaprikát és az olívaolajat, majd éjszakára ebbe pácoljuk a csirkehúst. Másnap kiszedjük a
Egy tálban pácot készítünk a hagymákból, a citrom levéből és héjából, a fűszerekből, az ecetből és az olívaolajból, majd ebben pácoljuk egy éjszakán
A paprikát 5 percig forró vízben blansírozzuk, majd szárazra töröljük, és felcsíkozzuk. A felszeletelt tojás tányérokra rakjuk, és rászórjuk a paprikát.
A hagymát és a paprikákat a felhevített olajban kb. 5 percig pároljuk, ekkor adjuk hozzá a paradicsomot. Felforraljuk, majd félretesszük, de melegen tartjuk. Nagy
Mozsárban a fokhagymát mandulafenyőmaggal, sóval és bazsalikomlevéllel addig törjük, míg krémes masszát nem kapunk.
Sajtot is beledolgozzuk, és az olívaolaj
Első lépésként a hagymát hámozzuk meg. Ezután 1 és fél dl olívaolajban pároljuk üvegesre. A sárgarépát tisztítsuk meg, és vágjuk vékony karikákra. Maj
Ugrás a lap tetejére >>