Polentás pite recept

Hány személyre: 6 adag

» 2 padlizsán, vastagra szeletelve
» 350ml zöldségleves
» 150g finom polenta
» 60g finomra reszelt parmezán
» 1 evőkanál olívaolaj
» 1 nagy fej hagyma, felaprítva
» 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
» 1 nagy piros kaliforniai paprika, felkockázva
» 2 cukkini, vastagra szeletelve
» 150g gomba, negyedekre vágva
» 400g konzervparadicsom, aprított
» 3 teáskanál balzsamecet
» olívaolaj a bekenéshez
Előkészítési idő: 20 perc+15 perc állni hagyás+behűtés
Teljes elkészítési idő: 50perc
Egy nagy deszkán a bezott padlizsánokat terítsük szét egy rétegben. 15 perc állás után öblítsük le, itassuk szárazra és kockázzuk fel.
Egy 22 cm átmérőjű kerek tortasütőformát alufóliázzunk ki. Nyeles edénybe öntsük a zöldséglevest és ugyanennyi vizet, majd forraljuk fel. Vékonyan megszórva a polentát adjuk hozzá és kevergessük 5 percig alacsony hőfokon ill., amíg a krém elválik az edény falától vagy amíg felszívódik a folyadék.
Az edényt vegyük le a lángról és adjuk hozzá a sajtot, hogy ráolvadjon a polentára. Öntsük bele a kifóliázott sütőformába és simítsuk egyenletesre a tetejét. A hűtőbe szilárdítsuk meg.
200°-ra melegítsük elő a sütőt (gázsütőnél 6-os fokozat). Egy edénybe forrósítsuk fel az olívaolajat és tegyük hozzá a hagymát. Addig főzzük közepes hőmérsékleten, amíg megpuhul. Időnként kevergessük meg. A fokhagyma hozzáadásával további 1 percig főzzük. Adjuk hozzá a cukkinit, a paradicsomot, a kaliforniai paprikát, a gombát és a padlizsánt. Felforralás után lassú tűzön főzzük 20 percig fedő alatt, zöldségek megpuhulásáig. Hogy elkerüljük a leragadást időnként keverjük meg. Adjuk hozzá a balzsamecetet és fűszerezzük ízlés szerint.
A keveréket egy 22 cm-es tűzálló piteformába öntsük át, középen kissé felpúpozva.
A polentát öntsük ki a formából és szedjük le róla az alufóliát. Szeleteljük fel 12 részre. Tegyük őket a zöldségek tetejére a sima felével lefelé. Megkenjük őket olívaolajjal és további 20 percig sütjük.
Tápértékek adagonként:
8g fehérje, 8,5g zsír
23g szénhidrát, 4,5g élelmi rost
8mg koleszterin, 855gkJ (205kcal)

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Ceviche
A halfilét felcsíkozzuk, majd lelocsoljuk a citromlével, és a hűtőben 2 órát pihentetjük. Ezután lec...
Gyümölcsös kelt tészta
Az élesztőből, cukorból, a tej és a liszt egy részéből kovászt készítünk, majd megkelesztjük. Ezután...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat