El?készítési id?: 20 perc+15 perc állni hagyás+beh?tés
Teljes elkészítési id?: 50perc
Egy nagy deszkán a be
sózott
padlizsánokat terítsük szét egy rétegben. 15 perc állás után öblítsük le, itassuk szárazra és kockázzuk fel.
Egy 22 cm átmér?j? kerek tortasüt?formát alufóliázzunk ki. Nyeles edénybe öntsük a zöldséglevest és ugyanennyi vizet, majd forraljuk fel. Vékonyan megszórva a polentát adjuk hozzá és kevergessük 5 percig alacsony h?fokon ill., amíg a krém elválik az edény falától vagy amíg felszívódik a folyadék.
Az edényt vegyük le a lángról és adjuk hozzá a
sajtot, hogy ráolvadjon a polentára. Öntsük bele a kifóliázott süt?formába és simítsuk egyenletesre a te
tejét. A h?t?be szilárdítsuk meg.
200°-ra melegítsük el? a süt?t (gázsüt?nél 6-os fokozat). Egy edénybe forrósítsuk fel az
olívaolajat és tegyük hozzá a
hagymát. Addig f?zzük közepes h?mérsékleten, amíg megpuhul. Id?nként kevergessük meg. A
fokhagyma hozzáadásával további 1 percig f?zzük. Adjuk hozzá a
cukkinit, a
paradicsomot, a kaliforniai
paprikát, a
gombát és a
padlizsánt. Felforralás után lassú t?zön f?zzük 20 percig fed? alatt, zöldségek megpuhulásáig. Hogy elkerüljük a leragadást id?nként keverjük meg. Adjuk hozzá a balzsam
ecetet és f?szerezzük ízlés szerint.
A keveréket egy 22 cm-es t?zálló piteformába öntsük át, középen kissé felpúpozva.
A polentát öntsük ki a formából és szedjük le róla az alufóliát. Szeleteljük fel 12 részre. Tegyük ?ket a zöldségek te
tejére a sima felével lefelé. Megkenjük ?ket
olívaolajjal és további 20 percig sütjük.
Tápértékek adagonként:
8g fehérje, 8,5g
zsír
23g szénhidrát, 4,5g élelmi rost
8mg koleszterin, 855gkJ (205kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>