Csontokról leszedett húst felaprítjuk, majd összekeverjük a feldarabolt szalonnával, sóval, borssal és a málékásával. Ezután napon megfonnyasztott tormalevé
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						A darált húst, rizst, tojást, fűszereket, zsírban pirított hagymát, fokhagymát, összekeverjük. A húst káposztalevelekbe töltjük, és azok szélét behajtoga
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						A húst ledaráljuk, a zsemlét tejbe áztatjuk majd kinyomkodjuk, és összedolgozzük a hússal. A petrezselymet felaprítjuk és a tojással és sóval együtt a tölt
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						A karalábét megmossuk és megtisztítjuk, a fiatal leveleket félretesszük és a belsejét kivájjuk. A darált sertéshúst és a félig megfőtt rizst összekeverjü
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						Mindegyik karalábé belsejéből 2-3 kanálnyit kivájunk, a többi részéből levest készíthetünk például. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és ös
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						A megtisztított karfiolt egészben megfőzzük. Közben a sonkát, szalonát, metélő hagymát, petrezselymet apró darabokra vágjuk. Majd mikor a karfiol megfőtt a k
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						A karfiolt feldaraboljuk, és megfőzzük. A lisztből és vajból rántást készítünk, tejet öntünk hozzá, és sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, belekeverjük a t
						
				    
				   
				   
				   
				   		
						A nagy fej káposztáról leszedünk 6 szép külső levelet, a többi részét Enyhén sós vízben feltesszük főni a meghámozott burgonyával és a köménymaggal. A
						
				    
				    
 
Ugrás a lap tetejére >>