A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tortalaphoz egy tálban összekeverjük a lisztet, 0,5 dl cukrot és 1 evőkanál citromhéjat. Hozzáadjuk a vajat, és addig dar
A vajat (vagy Rama margarint) felolvasztjuk a tésztához és kissé hűlni hagyjuk. A lisztet a sütő- és kakaóporral elkeverve jól záródó (kb. 3 l-es) edénybe s
Egy tálban összekeverjük a lisztet 3 evőkanál cukorral. Hozzáadjuk a vajat, és addig daraboljuk, míg durva morzsás nem lesz. Hozzáadjuk a tojássárgáját, 1 e
A hozzávalókat kissé melegen összekeverjük, és összegyúrjuk. 4 cipót csinálunk belőle. 1/2 órát állni hagyjuk, majd vékonyra nyújtjuk, és zsírozott-lisz
A mandulát sütőpapírra szórjuk, majd 1,5 dl vízben kissé megkaramellizáljuk a cukrot, és ezt a mandulára folyatjuk. Amint megkötött, összetörjük, a felét
Egy tálban összekeverjük a vaníliás nápolyimorzsát és a vajat. Beletesszük egy 24 cm átmérőjű tortaformába, és lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, am
A mogyorót megpirítjuk, majd ledaráljuk, eközben négy tepsibe sütőpapírt teszünk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a
Egy tálban összekeverjük a mandulát, a mogyorót, 6 dkg cukrot, a tojások felét, és a lisztet. Ezután a maradék négy tojás fehérjét felverjük egy kanál por
Ugrás a lap tetejére >>