A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tortalaphoz egy tálban összekeverjük a 
lisztet, 0,5 dl cukrot és 1 evőkanál 
citromhéjat. Hozzáadjuk a 
vajat, és addig daraboljuk, amíg a massza durva morzsás nem lesz. Belekeverjük a 
tojássárgáját, a vaníliás cukrot és az egy teáskanál 
citromlevet. Egyenletesen elosztjuk, és lenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű tortaformában: a felesleges tésztát levágjuk, a szélét bevagdossuk. 
Megszurkáljuk a tésztát, és fóliás teszünk rá, melyre szárazbabot vagy valami mást teszünk nehezékként. 10 percig sütjük. Eltávolítjuk a fóliát meg a babot, és hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez egy kis tálban felverjük a 4 
tojássárgáját. Gőz fölött összekeverjük a 
cukor felével, 1 dl 
citromlével, 
zselatinnal és 2 evőkanál 
citromhéjjal. Folytonos kevergetés mellett gőz fölött főzzük addig, míg be nem sűrűsödik. Ezután levesszük a tűzről. 
Egy nagy tálban addig verjük a 
tojásfehérjéket a 
sóval, míg lágy hab nem képződik. Hozzáadjuk a maradék cukrot, majd addig verjük, míg kemény, sima habot nem kapunk. 
A 
tojáshabot beleforgatjuk a 
citromos krémbe és a kihűlt tortalapra öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, míg meg nem dermed. Tejszínhabbal és 
citromhéjjal díszítjük. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>