Mesés gyümölcsös-sajtos torta receptHány személyre: 6
» 2,5 dl
liszt» 1 dl és 3 evőkanál
cukor» 6 evőkanál hideg
víz» 1
tojássárgája
» 3 evőkanál
víz» 1/2 teáskanál
mandulaeszencia
» csipetnyi
só» 1 dl
alma- vagy ribizlikocsonya
» 0,5 kg lágy, nem
zsíros
sajt» 90 g lágy krém
sajt» 3 evőkanál
narancsízű likőr
» 0,5 dl szamóca, félbevágva
» 2 db kemény kivi, meghámozva, felszeletelve
Egy tálban összekeverjük a
lisztet 3 evőkanál
cukorral. Hozzáadjuk a
vajat, és addig daraboljuk, míg durva morzsás nem lesz. Hozzáadjuk a
tojássárgáját, 1 evőkanál vizet, a
mandulaeszendiát és a
sót. Villával addig ütögetjük, míg a massza össze nem áll. Cipót formálunk belőle. 30 percig hűtőszekrényben tartjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
lisztezett gyúródeszkán kör alakúra nyújtjuk a tésztán úgy, hogy széle 2,5 cm-rel nagyobb legyen, mint a 24 cm átmérőjű tortaforma. A tésztát belesimítjuk a formába, a fölösleges részeket levágjuk. Megszurkáljuk a te
tejét, és letakarjuk fóliával. Nehezékként
rizst teszünk rá. 12 percig sütjük, majd eltávolítjuk a
rizst és a fóliát. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Egy kis serpenyőben folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk a gyümölcskocsonyát a maradék 2 evőkanál
vízzel. A kihűlt süteménylapra kenjük. Összekeverjük a lágy
sajtot, a krém
sajtot, a maradék 1 dl cukrot és a likőrt. Addig verjük, míg sima nem lesz. Szétterítjük a gyümölcskocsonyán. A félbevágott szamócákat és a kiviszeleteket elrendezzük a torta te
tején.
Tálalásig hűtőszekrénybe tároljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>