A
vajat (vagy Rama
margarint) felolvasztjuk a tésztához és kissé hűlni hagyjuk. A
lisztet a sütő- és
kakaóporral elkeverve jól záródó (kb. 3 l-es) edénybe szitáljuk, a
cukorral, reszelt
narancshéjjal és a vanillin
cukorral összekeverjük. A
tojást, a folyékony
vajat (vagy Rama
margarint) és a
narancslevet hozzáadjuk. Szorosan lezárjuk az edényt a fedelével.
Többször erősen rázzuk, összesen 15- 30 másodpercig, hogy jól elvegyüljenek a hozzávalók, majd keverőkanállal vagy habverővel gondosan átkeverjük az egészet, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek. Ezután (26 cm átmérőjű alján kikent) tortaformába töltjük a tésztát, a te
tejét elsimítjuk. A sütő
rácsára tesszük a formát.
Felső/al
só hőfok: kb. 180°C (előmelegítve)
légkeverősnél: kb. 160°C (előmelegítve)
gázsütőnél: 2-3-as fokozat (előmelegítve)
sütési idő: 25-30 perc
Sütő
rácsra tesszük a sütőből kivett formát. Simára keverjük a
narancslekvárt és a forró tortalapra kenjük.
A tortalapot kivesszük a formából, ha kihűlt és tortástálra helyezzük. A mascarponéból a por
cukorral és
tejszínhabbal magas keverőedényben elektromos habverővel kemény krémet verünk, majd néhány csepp
mentaolajat keverünk bele.
Evőkanállal hullámosan elosztjuk a
mentakrémet a tortalap te
tején és reszelt
narancshéjjal megszórjuk.
mentalevelekkel díszítjük.
Sütési idő: 25-30 perc
Összesen:
43g fehérje, 272g
zsír
379g szénhidrát
17 390 kJ, 4152 kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>