Mississippi torta receptHány személyre: 6-8
» 5 dl darabos vaníliás nápolyimorzsa
» 5 evőkanál olvasztott
vaj vagy
margarin» 1 liter friss szamóca
» 240 g lágy, világos krém
sajt» 420 g cukrozott sűrített
tej» 1 dl friss zöld
mentalikőr
» 2,5 dl
tejszín
» 3 evőkanál
cukor» 1/2 teáskanál vaníliás
cukor»
lime-szelet a díszítéshez
Egy tálban összekeverjük a vaníliás nápolyimorzsát és a
vajat. Beletesszük egy 24 cm átmérőjű tortaformába, és lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg meg nem szilárdul.
3 szamócát félreteszünk a díszítéshez, a többinek levágjuk a szár felüli végét. A vágott felükkel lefelé fordítva elrendezzük a gyümölcsöket a tortalapon, majd hűtőszekrénybe tesszük. A krém
sajtot simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrozott sűrített
tejet, amivel alaposan felverjük. Hozzáadjuk a likőrt és a
lime-lét is. Ráöntjük a szamócákkal megrakott tortalapra. Hagyjuk 1 órán át a hűtőszekrényben.
A
tejszínt lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd kemény habbá verjük. Csúccsal ellátott nyomózsák segítségével díszítjük a tora te
tejét, majd rárakjuk a megmaradt szamócákat és
lime-szeletet.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>