Mississippi torta receptHány személyre: 6-8
					» 5 dl darabos vaníliás nápolyimorzsa
» 5 evőkanál olvasztott 
vaj vagy 
margarin» 1 liter friss szamóca
» 240 g lágy, világos krém
sajt» 420 g cukrozott sűrített 
tej» 1 dl friss zöld 
mentalikőr
» 2,5 dl 
tejszín
» 3 evőkanál 
cukor» 1/2 teáskanál vaníliás 
cukor» 
lime-szelet a díszítéshez				
 
				
					Egy tálban összekeverjük a vaníliás nápolyimorzsát és a 
vajat. Beletesszük egy 24 cm átmérőjű tortaformába, és lenyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, amíg meg nem szilárdul.
3 szamócát félreteszünk a díszítéshez, a többinek levágjuk a szár felüli végét. A vágott felükkel lefelé fordítva elrendezzük a gyümölcsöket a tortalapon, majd hűtőszekrénybe tesszük. A krém
sajtot simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrozott sűrített 
tejet, amivel alaposan felverjük. Hozzáadjuk a likőrt és a 
lime-lét is. Ráöntjük a szamócákkal megrakott tortalapra. Hagyjuk 1 órán át a hűtőszekrényben. 
A 
tejszínt lágy habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd kemény habbá verjük. Csúccsal ellátott nyomózsák segítségével díszítjük a tora te
tejét, majd rárakjuk a megmaradt szamócákat és 
lime-szeletet. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>