Forraljuk a bort felére. Mossuk meg a fügét, vágjuk le a szárát, és kereszt alakban vágjuk be a tetejüket. Tegyük őket kivajazott, hőálló tálba. Mossuk meg
A ribizlit megmossuk, és lecsipegetjük a száráról, majd összeturmixoljuk. Átpasszírozzuk, hogy a magokat eltávolítsuk. A zselatint 15 percre hideg vízbe tessz
A kekszet törjük össze. Egy pohárba locsoljunk egy kevés likőrt, és tegyük rá az összetört kekszet. A tojások sárgáját keverjük össze a cukorral, adjuk h
A lisztet összekeverjük a cukorral, az olvasztott vajjal, a sóval és a tojássárgájákkal, majd lágy tésztává gyúrjuk és kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. Az így
A vajban megpirított zsemlemorzsát összekeverjük az átszűrt lekvárral, majd hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. Az így kapott krémmel megkenjük a nápol
A datolyaszilvát több helyen bevágjuk, szétnyitjuk, majd egy jénaiba tesszük, rálocsoljuk a rumot. A cukorral felverjük a tojásfehérjét, majd nyomózsákba tes
A Rama margarinhoz hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és jól elkeverjük. A barackmagot elkeverjük a liszttel,
A banánok héját lehúzzuk, majd hosszában kettévágjuk őket. Felforrosítjuk a vajat, majd a banánszeletek mindkét oldalát 2 percig sütjük benne. Utána porcuk
Ugrás a lap tetejére >>