A megolvasztott vajon karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a meggyet és a felszeletelt mandulát. Az egészet átmelegítjük, majd meglocsoljuk a pálinkával, és azonnal
Az almák magházát kivesszük, helyükre a karamellát töltjük. A cukorból és a vízből cukorszirupot főzünk, majd a pálcikára tűzött almákat belemártjuk, megforgatjuk, és hag
Tészta:
Egy tálba tegyünk 20 dkg lisztet, majd adjuk hozzá a cukrot, a sót, és a kockára vágott vajat. Morzsoljuk el az ujjunkkal. Öntsünk 1 dl vizet a tésztába, és keve
A hozzávalókat keverjük össze a mandulák kivételével. Egy tepsit vajazzunk ki, szórjuk meg őrölt mandulával, öntsük rá a masszát, majd a tetejét szórjuk meg egész mandulá
A konyakba tesszük a gyümölcsöket és a gyömbért, majd két órát állni hagyjuk. Egy tálban összekeverjük a cukrot, a lisztet, a sütőport és a morzsát, majd hozzáadjuk a vaj
A fügét, mazsolát, mogyorót ledaráljuk, majd hozzákeverjük a narancshéjat és a porcukrot. Kis rudakat sodrunk belőle, majd a kristálycukorba forgatjuk, és egy napig állni
Tegyük a teába a fügét és a mazsolát, hagyjuk állni egy órán át, majd csöpögtessük le.
Egy kézi haberővel dolgozzuk simára a vajat a porcukorral, majd apránként keverjük
Forraljuk fel a cukrot, a portóival, öntsük egy tortaforma aljára. Helyezzük rá a fügéket, és borítsuk rá a leveles tésztát.
Előkészület: 15 perc.
Sütési, főzési idő: 4
Ugrás a lap tetejére >>