Elkészítési idő: kb 30 perc
Energiatartalom: 373 kcal/1566 kj adagonként
A sütőt melegítsük elő 225 fokra, légkeverés esetén 205 fok is elegendő. 4 evőkanálnyi
olívaolajat tegyünk egy tűzálló tálba. A
fokhagymát pucolás után szeleteljük fel vékonyan. A
spárgás fás részét távolítsuk el, majd az al
só harmadát hámozzuk meg, és vágjuk fel körül belül 8-10 centiméteres darabokra. Az olajbogyókat magozzuk ki, és aprózzuk fel. Az olajbogyót keverjük össze a zsemlemorzsával és 3 evőkanálnyi
olívaolajjal. A kaprot alaposan mossuk át, és a leveleket tépkedjük le a száráról. A gerinccsontról távolítsuk el a halfilét, majd mossuk meg alaposan. A vizet csepegtessük le róla, majd alaposan
sózzuk és
borsozzuk meg. Az előkészített halfilét tegyük bele a tűzálló tálba, rakjuk rá a
spárgadarabokat, majd az előmelegített sütőben süssük 5-6 percen át.
Ha ez megtörtént, akkor állítsük a sütőnk grillfokozatát 250 fokra, és osszuk el a halon a korábban előkészített olívás-zsemlemorzsás keveréket. Majd grillezzük tovább 3-4 percig.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kis extra szűz
olívaolajat, majd kevergessük meg benne a
fokhagymát és a kaprot, csak arra ügyeljünk, hogy a
fokhagyma ne barnuljon meg. Ha ezzel elkészültünk a
spárgát tegyük tányérra, osszuk el rajta a halfilét és a kapros-
fokhagymás mártással tálalhatjuk az ételt.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>